18 nov. 2013

Sist av alla?

Jag har blivit podcastfrälst! (sist av alla antagligen). Jag har ingen iphone och inte heller någon annan bra smartphone om än en halvbra sådan. (Den duger jättebra åt mig som nöjer mig med ATT den kan ta foton och inte så mycket HUR den tar foton, men det blir nog nästa steg.) Jag surfar aldrig på telefonen heller, tycker det tar alldeles för lång tid och är alldeles för smått. (Ålderstecken?) Jag använder min mobiltelefon att RINGA med (JO!) och att smsa med och att ta lite kort med när jag inte är nära min stora kamera. Lite instagrammande håller jag också på med. Men annars nada.

Men så övertalade min 17-åring mig att lyssna på podcast när jag gick på hundpromenader för att han tycker det är så himla bra och jag var så klart tvungen att testa. Först laddade jag hem några avsnitt av Spanarna  från  P1 som jag ofta annars missar då det går fredagar klockan 15.00.

Promenaderna med nu Spanarna i öronen blev plötsligt Så Mycket Bättre! Vägar som på sista tiden känts alltför upptrampade trampades nu lätt och snabbt som om de var nya. Knappt hade jag märkt att jag gått vägar som jag annars knatar rätt motvilligt bara för min och Pommacs välbefinnandes skull. .

Podcast, eller podradio, gör att jag kan göra två saker samtidigt, två bra saker, motion för kroppen och vovven och samtidigt lite stimulans för hjärnan. Så himla bra och nu vill jag ha mer och mer.

Jag har nu även laddat ner Carina Berg och Jenny Strömstedts podcasts som är jättebra.(De finns tydligem på "teve" också-jag lyssnar bara.) De har sköna röster, pratar väldigt lätt, är ibland så roliga att jag skrattar högt (Carina Berg och jag har EXAKT samma fnisshumor) . Jag ska snart ladda ner Kristian Luuk och Andres Lokkos och Värvet med Kristoffer Trumf som jag fått tips om.
Sen kan man ladda ner alla P1:s Sommarprogram, alla Menu i P1, ja det mesta i radio som man tycker om att lyssna på finns som poddar. Det är som ett stort smörgåsbord. Jag känner mig helt frälst.

Det finns till exempel en massa specialpodcasts som stickpodden, (fast jag gillar inte deras röster så mycket men om man är jätteintresserad av stickning kan det passera) en inredningspod (kanske inte direkt ett tips mer ett exempel). Det finns en hel VÄRLD av podcast att ta del av. Och det är GRATIS. Så himla bra!

Kanske har ni några bra poddar som ni tror att jag kan gilla?  Gärna lite svamliga men med ett slags allvar och mening ändå. Eller något intressant och seriöst utan svammel, för såna dagar finns ju också. Tipsa gärna!

De enda nackdelarna med det här är två saker;  jag missar ljuden utomhus som faktiskt kan vara en fröjd för själen som fågelkvitter, snöknarr, vind, traktorbrum, hästgnägg och sånt och så hinner jag inte kläcka så många idéer som jag faktiskt annars gör när jag går och är grymt uttråkad. DÅ kommer det alltid flygande jätteroliga osynliga saker genom luften och piggar upp mig. Förresten det finns en tredje dålig grej också, jag får lite obehaglig känsla i öronen av plopparna. Nästan lite domning när jag kommer in och tar bort plopparna. Men det går ju att lösa genom att skaffa lurar istället.

Här kommer några bilder från helgen som inte har ett skvatt med podcasts att göra.


Här kan man nästan se hur vissa tänker att i det här huset har man inte så många etikettsregler. Ehm...4 kommentarer:

 1. tack för podcasttipsen! är själv totalt insnöad på såna för tillfället, fast har mest lyssnat på olika engelskspråkiga podcaster så det sitter bra med lite svenska tips!

  SvaraRadera
 2. Va!!! hade aldrig hört talas om det där med podca, men jag är ju alldeles ännu värre än dig då ;))) fast jag förstår hur bra det kan va tror jag! och sen trodde jag du skaffat nu kamera eller nåt annat snitsigt kameraaktigt för de här bilderna är ju så himla bra!!! Men det kanske lika mycket är din fina inredning. galet fint var det nu..med det återkommande gröna, lila inslag och och och..men den där lilla gröna tavlan - har du haft den förr. som en replika till den andra?!? och hej, jo jag fick ditt meddelande och det låter helt ok med onsdag för jag hade också en del annat imorgon, men onsdag ser jag fram emot! dyker upp vid sagda tiden om inget inträffar...***

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 3. Stil! Du lyssnar väl på Stil!? Mycket bra om trender och kläder och mode och viktiga saker om varför vi klär oss som vi gör. Mycket mer än bara ett lättsamt mode-program i radio! Utmärkt som poddradio på långa promenader!
  För att inte tala om alla intressanta dokumentärer och samhällsprogram som Tendens, P1 dokumentär, P3 dokumentär och liknande.
  Och den gamla radioserien Släktband i P1 som är jättespännande för alla som är intresserade av släktforskning.
  Och Värvet är mycket bra!

  Du har eoner av spännande radiolyssnartid framför dig! Vad avundsjuk jag blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stil är ett mycket bra program som jag ju hört direkt i P1 men jag har så svårt för Susanne Ljungs röst. Hennes betoningar gör mig galen!!!!! Jag vet att det inte är tillgjort eller jo det måste det vara, väldigt karakteristiskt och jag försöker koppla bort men nånstans gör det ont i mina öron. Så i öronen så tätt som det blir med lurar nä där vill jag inte ha Susanne Ljung. Men jag ÄLSKAR det redaktionella! Som avsnittet om racerföraren som dessutom födde upp undulater Och jo tendens är bra och alla de där dokumentärerna och ja hela p1 går att lyssna på om och om igen. Till och med radiopsykologen älskar jag och mina barn tycker jag är prillig. ;)

   Radera