27 nov. 2013

Ibland skaver det.

Igår bjöd vi på glöggte och nybakad mjukpepparkaka och inför det skyndade jag mig att få upp två julstjärnor. De hängdes verkligen upp i rask fart så det kan hända att de inte alls kommer att hänga just där sen. Men lite julmyskänsla blev det allt.
Jag hittade världens finaste julstjärna i fjol. Efter jul. På rea. Är den inte persiljig så säg?

Den hade en röd lampfot också men jag gillar inte så mycket stjärnor på fot, det är nåt som skaver för mig inför den kombinationen så lampfoten får leva sitt eget liv och stjärnan sitt. De strålar bäst på olika håll tycker jag.


Jag som möblerar om och varirerar mig så ofta har jättejättesvårt för att variera gardiner. Köksgardinen från 50-talet med röda prickar har hängt på samma ställe hur länge som helst. Sommar som vinter. År efter år. Jag kan inte tänka mig nåt annat. Hittar jag nåt jag är nöjd med så blir det för alltid. Gardiner är svårt. Samtidigt som jag älskar textil vill jag släppa in mycket ljus och jag har provat det mesta men det skaver nästan alltid, precis som julstjärnor på lampfot.
Så när jag hittar nåt som inte skaver, då får det vara så.

4 kommentarer:

 1. Har också svårt med gardiner de jag gillar får hänga länge...Men det kvittar ... Ha en skön adventsvecka/Rita

  SvaraRadera
 2. Hej vännen! Fina stjärnor i fönstren! ska försöka få upp våra i morgon om jag hittar dem :) och det där med gardiner! tycker ju också att det är så svårt. undrar varför? men visst får det hänga länge när man väl hittar rätt i magkänslan! Du finns länkad hos mig idag igen ***

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 3. jooo, det där stjärnan minns jag att du visade - prickar! precis så skall en persiljig julstjärna se ut såklart!

  SvaraRadera