30 aug. 2013

För mina endorfiners skull.

Det är väl konstigt ändå hur man kan tycka om så olika saker. Jag är konstant road av allt som har med möbler, tapeter, färger, tyger, hus, byggnader, lägenheter, rum, trädgårdar och sånt att göra. Jag ledsnar aldrig. Andra kanske tycker om kläder och kan gå på stan i timmar och klämma och känna och prova kläder. En del spanar på tåg medan andra kryper på marken och kikar på myror och skalbaggar. Att ha ett intresse, att ha något man tycker om att göra är en välsignelse. Att sen de olika intressena ska graderas och värderas som fina och ofina är bara SCHVAMMEL. Härmed bestämmer jag att det är FINFINT att vara intresserad av precis vadsomhelst. (Ja utom sånt som skadar andra då.) Vill man samla på tomtar i plast från dollarstore eller springa benen av sig efter senaste numret av läs och hör eller vad det nu heter så är det minst lika fint som att vara konstsamlare, naturfotograf eller expert på amaroneviner. För det har jag precis bestämt.
Jag är galet road av att flytta möbler och inreda och att läsa om andras hus i tidningar och bloggar. Jag är superroad av att kika på trädgårdar som intresserar mig och älskar att få hälsa på i nya hus. Jag tycker man borde ha besökshus precis som man har besöksträdgårdar-att man får gå på rundvandring hos folk som är roade av att visa sina hem. Gud så kul det skulle vara!
Jag märker dock ofta att jag förringar mitt intresse och till och med skäms och tänker att jag är ytlig och pinsam. Jo, så tänker jag ibland när jag är bland såna människor som verkar döma. Såna som aldrig skulle komma på tanken att möblera om bara för skojs skull. De kan fälla kommentarer som gör att jag känner mig dum.
Men här i bloggen har jag min fristad. Här törs jag stå för att jag faktiskt flyttar möbler varenda gång  jag dammsuger. Jag till och med berättar det, fotar och visar er. Och det känns som att det inte är så pinsamt alls. Att ni som läser faktiskt tycker det är rätt okej. Det är jag så tacksam för. Livet är för kort för att man ska gå omkring och förringa sig själv och förtrycka sina glädjeämnen. Så nu ska jag outa mig ordentligt igen och visa bilder på min senaste dammsugning som förstås resulterade i att jag flyttade både soffor, piano, tavlor, byråer, speglar och hyllor. Jajjamen. Och just nu skäms jag inte ens för det.


Ps. Jag HAR andra intressen också. Men även om jag bara hade detta som intresse så skulle det inte vara något att skämmas för. Allt som gör en glad, får en att fyllas av endorfiner och harmoni, får en att glömma tid och rum för ett tag, allt sånt är guld värt, för just då när man håller på med det som man tycker om, just då stannar tiden en liten stund. Det är ett sånt där carpediemmoment som alla människor bör få uppleva då och då.

5 kommentarer:

 1. Underbart gumman <3 Önskar att jag kunde göra på samma vis..men med vårt svårmöblerade vardagsrum på 20kvm känns det hopplöst..suck..

  SvaraRadera
 2. Älskar dina färger! Keep on moving

  SvaraRadera
 3. visa på bilder du bara! jag tror vi alla som hänger här är lika stora inrednings- och pysseljunkies, så du är i bra sällskap! :) Varför skulle det vara fult att gilla att ha det fint i sitt hem egentligen, bara för att en handfull mänskor har bestämt att det är finare att gå på museum eller nåt?

  SvaraRadera
 4. Vilken TUR att du har detta intresse och grejar, fixar och möblerar om såhär mycket OCH att du berättar det i både ord och bild för oss, dina följeslagare! VART/HUR skulle vi annars få inspiration och mod?! Jag kollar din blogg och tänker "vad-sjutton-dåra-jag-rotar-runt-och-har-det-som-jag-vill, jag delar detta med mååånga andra bevisligen!" Och det är inte skadligt på något vis, särskilt om man hela tiden har återbrukstänket påkopplat, det ger dessutom lust att vara kreativ på andra områden plus att jag tycker att jag gör som jag vill lite hela tiden ändå. Och som många påpekat, man ska väl inreda som man själv gillar't och inte för vad andra ska tycka eller vad som råkar vara "trendigt". Hemma ska vara just HEMMA, hos mig.

  SvaraRadera
 5. Ditt hem är helt otroligt, roliga och fina saker att titta på överallt. Färger som man blir glad av och så mycket roliga idéer. Precis som villa villekulla, vilket förövrigt är mitt drömhus. Var stolt över det du gör, det är BRA! :)

  SvaraRadera