24 maj 2013

Äntligen hammock!

En hammock har stått på önskelistan hur länge som helst. Mannens farmor och farfar hade en hammock i sin stuga där de satt och gungade medan de lyssnade på radio och tittade ut över vattnet. Att sätta sig i den och gunga sakta med fötterna i backen var bland det mysigaste som fanns. Nu är både de och hammocken borta sen länge men ända sen dess har jag längtat efter känslan. Jag har dock aldrig hittat en hammock som är tillräckligt snygg. Ska jag hosta upp kosing för något så vill jag ju att det ska se bra ut och alla nya hammockar är antingen svarta i metall eller i rödbrunt trä och har inte tilltalat min något speciella smak.
Men nu har jag hittat en begagnad. Den stod och väntade på mig och talade om precis hur den ville se ut. Så nu är det förvandling på gång. Först målar jag den med egenblandad linoljefärg så att den ska trivas utomhus även om det regnar. Kulören är lite blågrön så nära turkos jag kom. Turkos är så himla svårt att blanda till! Taket som följde med är vitt och smutsigt så det ska jag försöka klä om med prickig vaxduk och dynorna som är gråsvartrandiga ska jag klä om i några av alla färgglada tyger som finns i min ägo.

Snart kan vi gunga i en persiljifierad hammock hos oss. Jippi!


6 kommentarer:

  1. Najs! Allt som gör utelivet mysigare är jag FÖR!

    SvaraRadera
  2. Härligt! en sån borde finnas i varje trädgård tycker jag - väcker farmors o farfarsminnen hos mej också!

    SvaraRadera
  3. Åhh... Fantastiskt!! Jag kommer och gungar i den när den är Persilja-klar. En sån finns på min önskelista med. :D
    Britten

    SvaraRadera
  4. Åhhhhh! Jeg vil også gynge!!! :)

    Ellen

    SvaraRadera
  5. Oj, den kommer att bli så fin! Precis så som den ser ut när den är klar, så vill jag att min hammock också ska se ut ... det är jag säker på! Jag letar också efter en gammal, fin hammock.
    Agnes

    SvaraRadera
  6. Den nuvarande Credor-uppställningen är ganska fake Breitling klocktålig, som man kan anta, och GCLP995 faller in i varumärkets "Signo" -kollektion. Jag tror att det här är deras klassiska, mer fake Omega mellanklockor, medan du hittar halo-bitar som Eichi II och Fugaku Tourbillon i den riktigt kallade "Masterpiece" -kollektionen.
    Credor fake Hublot GCLP995 är en manuell vindfjäder med en stor datumkomplikation, vilket inte är något du ser fake Cartier så ofta, om någonsin. Vissa människor har problem med reservfria indikatorer på framsidan av ratten, och medan fake Patek Philippe den ursprungliga Eichi hade vad jag anser vara en vacker indikator på ratten, flyttade Eichi II den till fake Panerai baksidan av rörelsen. Naturligtvis är 7R14-kaliber som används i Eichi II en av varumärkets mest imponerande och sällsynta fake Tag Heuer rörelser där ute.
    2019: s Grand Seiko 9R31 manuell vindrörelse har liknande arkitektur som denna fake Audemars Piguet Credor 7R87-kaliber, men med en längre 72-timmars kraftreserv. Kaliber 7R87 med Big Date är fake IWC exklusiv för Credor och är avslutad med fasad genomgående, ett solstrålningsmönster på fatet, tio blåsade fake rolex skruvar och Côtes de Genève på broarna. Precis till ± 15 sekunder per månad, har 7R87 en energireserv på 48 fake Rolex timmar. 7R87 är väldigt smal vid 4,3 mm tjock, och 9,7 mm falltjocklek på GCLP995 görs mer rolex replica imponerande med tillägget av den ovanliga Big Date-komplikationen.

    SvaraRadera