13 okt. 2013

Varning: intetsägande inlägg.

Idag har vi haft litet kalas för vår 15-åring så huset är alldeles nystädat och kalasfint. Då bara måste jag ju passa på att fota, när jag slipper söka vinklar som döljer det kaos som annars nästan alltid syns i varje vrå. Det ÄR skönt med städat. Det tycker jag ju varenda gång vi har det, och egentligen skulle jag trivas mycket mycket bättre om det vore så här städat och fint alltid, men nu är det bara så att vi sällan har så fint som bilderna idag visar. Det skulle ta alldeles förfärligt mycket tid att hålla så här fint eftersom vi allihopa är ett gäng slarvisar som stökar till omkring oss fortare än kvickt.

Varje gång vi har väntat besök, då har vi iallafall fint. Alla oväntade besök får se något helt annat. Min mamma och pappa känner oftast inte igen sig på kalasdagarna eftersom de är vana att se The True Story.
Jag tror att jag är en ordningsam människa i grund och botten och mår bättre i ordning, men att jag anpassat mig efter det liv jag lever med fyra barn, hund och tre skräpiga undulater. För att inte tala om min stökande man. Eller han stökar inte egentligen, han har bara en annorlunda inställning till ordning. Hans ordning motsvarar inte min bild om man säger så.

Vi bor i ett vardagskaos som då och då förvandlas till kalasfint.
Så är det nog för de allra flesta...
Nu har jag bråttom iväg och hinner inte ens läsa igenom detta. Se det för vad det är. Ett snabbt inkastat inlägg utan mening eller innehåll. Men ett livstecken. 
Det röda skåpet är jag trött på. Jag tänker måla om det snart. Grönt eller blått kanske?

På dagarna är birdisarna oftast utanför buren. Det ser kanske ut som att Scottie Pippen sitter inne i buren men kika på nästa bild så ser ni var han sitter.

Favoritstället tydligen. Han sitter ofta här, trots att han sitter lite farligt till om man tänker på vad han har ovanför sig.Speglarna inne i buren får aldrig vara ifred. De lyfter och släpper ner dem i botten med ett brak. Ändå är det favoritstället att sova på. Jag begriper faktiskt inte varför de alltid ska riva ner speglarna! Nu har jag tillfälligt överlistat dem och satt ståltråd runt kroken, men det har de  snart lyckats bända bort.


Nyfyndat lamptyg på Rusta för en tjuga. Hade skärmen sen förr.


Fiskarna simmar inåt huset. Enligt gammal kinesisk lärdom ska det strömma in kosing då. Jag väntar ivrigt.

14 kommentarer:

 1. Haha det här inlägget kan jag verkligen skriva under på! :-)
  ...och ååååh vad jag skulle vilja se ditt hem "live"...blir alltid så fantastiskt glad av att se dina bilder, vare sig det är vardagsstök eller kalasordning - fint är det alltid hur som helst :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. fina ord av dig som vanligt! ♥ Tack!

   Radera
 2. Stökigt eller städat.....det är alltid lika mysigt hos dig tycker jag! / Titas matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har ju sett stök hos mig mer än städ! Så Tack :)

   Radera
 3. Det är ett hem och så skönt att se att någon bor där. Fint både städat och mellan städningarna. ;-) Härligt att se färg, form och förändring /Miah

  SvaraRadera
 4. Åh, den blommiga lampan är jättefiin!! Och hela hemmet är liksom så härligt så det är nog lika trivsamt med stök. Annars kan man ju alltid hålla upp bonaden "ursäkta röran-vi lever!" Hoppas ni hade ett fint födelsedagskalas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen eller hur! Ska nog sätta den på en pinne och vifta med den lite mera! Kram!

   Radera
 5. Visst var det du som visade en länk för ett tag sen om hur gamla grejer återanvändes? T ex en spark blev en blomlåda. Det var ett tag sen och jag hittar inte tillbaka till länken. Kan du hjälpa mig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sonja. Någon spark minns jag inte men kan det ha varit det här inlägget? http://persiljashus.blogspot.se/2013/09/att-aterbruka-ar-att-se-mojligheter.html

   Radera
 6. Där var den. Sparken hade jag nog kommit på själv då? =) Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. NU hittade jag din spark! Du hade inte hittat på den!!!! ;) http://persiljashus.blogspot.se/2013/07/road-trip-till-overstbyn-och-nestors.html

   Radera
 7. Jag älskar ert hus!! Önskar vår inredning var mer i samma stil.
  Alla våra rum är så olika :) svårt att välja en stil :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen VÅRT hus har ju INGEN stil! Eller? Ja, loppisstil kanske...? Hihi

   Radera