22 okt. 2013

Helt och hållet för min egen skull!

Ett snabbt inlägg bara för att hålla bloggpulsen igång.
Har inget att rapportera, inget att berätta, inget att inspirera, inget att leverera, men här är jag ändå. Det säger nog en del om min ambition med den här bloggen. Just det. Ingen. Och vet ni, det är ett val jag gjort. Jag har ingen ambition med den här bloggen. Den är min vila, min glädje, min frizon. Finns det några som finner nöje att läsa och följa så är jag jätteglad men tappar några intresset för att det inte finns någon riktning, någon tanke, någon ambition, ja då blir jag inte ledsen eller ens förvånad. Det är så jag vill ha det. För bloggen ska hädanefter vara mitt nöje. Inget tvång, inget måste. Bara lust. Och idag har jag lust att visa lite köksbilder. Några vrår. 

 I sovrummet pågår ett trätoämne. Eller trätoämne är fel ord. Jag har inte trätat ett skvatt, iallafall inte högt, jag har bara konstaterat och tänkt inom mig att vi har minsann olika uppfattningar om vad som är dekorativt jag och Mannen. Jag brukar nämligen hänga mina allra vackraste kläder på den här rumsavdelaren. Något att vila blicken på. En installation mer än en förvaring. Det har han förmodligen noterat fast inte med vackerblicken på utan med praktiskblicken. Å vad bra, ett ställe att hänga kläder på har han nog tänkt. Jag har inte hjärta att säga att hans kläder inte är sådär vidare värst vackra att vila ögonen på... så de åker diskret ner därifrån och göms undan på mer undanskymda platser som tvättkorgar och dylikt. Så grym är jag.
 Hallen är jag fortfarande nöjd med. Boksidorna ger ett varmt ljus och det behövs ju  nu i vintertider.
 Någon som kan se vilken filmreferens jag tänker på med den här jordglobsinstallationen?
Någon?
För första gången någonsin har jag gjort två nästan likadana väskor. Så kan det gå när två vill ha samma väska. Då gör jag ett undantag och skapar en till. Fast den är ju inte alls likadan. Bara lik. Och de två som kommer att bära de här väskorna kan ju spana efter varandra där ute i världen och när eller om de möts en vacker dag så kan de jämföra sina väskor och le och säga hej vilken fin väska du har!
Den här är din om du vill L.

20 kommentarer:

 1. Hej vännen!!! visst är den min!!!! jättefin och nöjd som en mätt katt blir jag med den nu i höst, vinter (har nästan nött upp den jag använder nu :) och jag ses gärna när som helst och på studs om du kan. sitter framför datorn bara och söker omöjliga jobb med stela leder och lust att dra ett gammalt täcke över mig..men dig vill jag alltid träffa!

  kraaam, Lycke

  SvaraRadera
 2. och jag tycker så om vad du skriver här! just precis så ska det ju vara med bloggen och jag fick en så skön känsla när jag läste och får se din vardag och dina härliga rum. fast jag skulle nog också trolla bort de där arbetskläderna. fina i en gammal farstu är de dock..såna är kläder kan jag tycka, och en hellyhansen på det (ler) och nej jag kommer inte på det där med jordgloben..?

  kramar igen, Lycke

  SvaraRadera
 3. Jag kan komma förbi en sväng om du har tid och tar med slantarna! men förstår om det är fullt ös såklart, så tar vi det närsomhelst annars ***

  kramis igen Lycke

  SvaraRadera
 4. Ähum, här är den andra väskmänniskan, så man vet aldrig Lycke, kanske möts vi någonstans! (fast jag bor isthlm, men men..:)
  Jättebra Persilja, bloggen är din och du inspirerar!!!! Jag fattar liksom mer och mer för varje dag att man får skriva om vad man vill, ingen måste läsa!

  SvaraRadera
 5. Maria-Monika: ja, kanske vi möts med våra väskor :) måste ta och kika över till dig tror jag bestämt ***

  kram Lycke

  SvaraRadera
 6. äsch då, du hade ju ingen blog, eller? fast kanske vi möts en dag. då ska jag absolut hälsa :)

  kram Lycke

  SvaraRadera
 7. Ähum, härmed kliver jag ut ur blogggarderoben :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahahha cad 3G har jag tänkt i en kvart nu. (mobilleverantör) tills jag såg blog(1)g(2)g(3)arderoben. hahhhaaa

   Radera
 8. Jag kan inte se mig mätt!!! På väskan som just trycktes in i brevlådan! Den är såå snygg och välsydd, hur gör du människa?!! Jag ska ladda den med lite jox och gå ut och trippa, fram-å-tillbaka, hit-å-dit och inhösta kommentarer för de kommer att bli många, tro mig! Tack!

  SvaraRadera
 9. det låter hur bra som helst med en det med *** en frigjord stund imorgon alltså :) hälsa till sjukling att krya på sig,,
  och nu ska jag kika in till dig som kommit ut ur det där med tre G :)

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 10. Du inspirerar alltid, vare sig du vill eller inte! Stor kram!

  SvaraRadera
 11. låter bra det med en blogg utan måsten! mer sånt i vardagen tycker jag, jag måste själv bli bättre på det jag också... (hehe!) nästan hela dagen idag har gått åt att jag har tänkt på allt jag borde/måste göra, och inte fått gjort och då känner man sig ju bara misslyckad, i stället för att fokusera på allt som man har gjort eller ännu hellre, skita i att ha nåt krav på att alls få nåt gjort!
  jag och maken har också olika åsikter om vad som är installationer här hemma hos oss. Han har nån slags varierande sock-installation som han grejar med varje vecka har jag märkt (nya ställen varje vecka), som får mej att bli alldeles vansinnig ibland!

  SvaraRadera
 12. Fint fint fint!,
  Jag och mannen har liknande diskussioner här hemma.
  Vinster helt enkelt inte riktigt lika på saker o ting

  SvaraRadera
 13. Hej vännen! då måste du ju såklart ta hand om sjuklingarna och så får vi hoppas på imorgon! och sjuk vill man ju heller inte bli, hujeda mig :) skickar frisk-energier till er ..och puss..!

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 14. Skön inställning till bloggandet.Som läsare tackar man och tar emot klok text och inspirerande bilder.
  Skrattar åt mannens kläder på vikskärmen och funderar på jordglobsinstallationen...Fina väskor med och av Persiljas Hus !

  SvaraRadera
 15. Hej vännen! jag förstår att du har mycket och massor! synd bara att jag gärna skulle träffas med dig så mycket oftare och längre då ;) för jo så är det och jag finns här som villigt sällskap och fikavän och livsfunderare i kubik närhelst du har tid med mig!!! barasåduvet! Men det blir väl jättebra med en snabbis imorrn om du har tid. vi är tyvärr inte så tidiga av oss på morgnarna jag och lille O. Vi brukar vakna kring typ 8 när han inte ska till dagmamman, så 5-tiden går nog inte (ler), men närsomhelst efter kl 8..!

  kramis lycke

  SvaraRadera
 16. Känner så igen mig i det där du skriver om bloggen! Fast för mig vart det, när jag "insåg" att jag inte måste skriva typ hela tiden, att jag istället knappt skriver alls... nu har det gått flera månader. Tråkigt! Längtar ofta efter att blogga men känner att jag har svårt att hitta tiden. Men men, en vacker dag så... och då ska det skrivas bara utav lust och för mitt eget höga nöjes skull!

  Nu har jag förresten hittat hit, började nyss följa dig på Insta. Jag ÄLSKAR ert hus!!! Så himla mysigt överallt. Vill bara... greja järnet här hemma!
  tack för en toppenblogg.
  //Sofia

  SvaraRadera