3 okt. 2013

Lustfyllda val. (Och kval.)

Jag undrar vad det är som gör att datorn vissa dagar måste TÄNKA hela tiden. Jag skriver några bokstäver och så kommer den färgglada snurran upp och inget händer, datorn tänker och tänker och jag känner mig stressad och irriterad och så har datorn tänkt klart och skriver ut de bokstäver jag knapprat in och så knapprar jag in nya och då ska den tänka igen och jag blir galen och så håller det på.
Vi får se vad det här blir för inlägg, präglat av irritation.
Jag har haft virus, feber och ont överallt och kanske har jag smittat apparaten så att den också fått virus...
Att ligga sjuk och still gör att idéerna poppar upp i skallen. Jag låg och tänkte på en massa saker, bland annat vilken tapet jag skulle vilja sätta upp i den här nischen i hallen där spegeln hänger. Jag fick en obeskrivlig lust att prova och efter några alvedon och timmars vila gick jag ut i förrådet till min tapetrullesamling och bar in några tänkbara kandidater.
Och började prova. (Eller heter det pröva?)

Älskar den här men den är för småblommig för att få den pampiga woawkänslan jag vill ha i hallen. Man ska gå in och bli golvad liksom.

Den här ger lite golvningseffekt men väljer jag denna så blir det mycket som måste ändras runtom.

Den här överraskade. På rulle är det fin, på väggen FANTASTISK!!! Men färgen gjorde sig inte riktigt till omgivningen. Den här MÅSTE upp någonstans, den är för fin att ligga i förråd. Synd jag bara ha en rulle!!!

Jag vill så gärna ha gult till det rosa på stockar och ledstång. Trots att jag inte är någon fantast av gult på väggar så funderar jag allvarligt på denna. Gult och rosa är ju en oslagbar kombination enligt mig så kanske denna på garderoberna och så den knallrosa på väggen...funderar och funderar...

Jag har väldigt fria händer, men den här kan Mannen inte med. Jag ÄLSKAR den och förstår inte alls hur han kan tycka att den är ful. Jag tänker att det är min högre utvecklade smak och bidar min tid. En vacker dag kanske han ser det jag ser...

Jag tycker MYCKET om den här och kommer att sätta upp den någonstans i huset. Dock ej här då den är för blek för att ha en välkomnande effekt.En sak är klar. Det mesta ser bra ut om man tar närbilder. Synd att ögonen ska ta in helheten hela tiden.

Egentligen vill jag ha någon helt annan tapet för det finns ju en uppsjö av fina tapeter i världen men jag blir liksom nöjdare av att jobba utifrån det jag redan har. Det blir en större utmaning och känslan av att göra så fint jag kan med vad jag har är oslagbar. Jag vill inte köpa nytt i onödan.
Vad jag fått fram av denna provning (här ska det dock inte vara prövning och därmed kanske jag har svaret på min undran...) är att det gärna kan vara en mörk tapet på den där nischväggen. Jag klurar vidare. Jag har ju faktiskt några fler att prova. Och jag gillar att ha det att gå och tänka på. Det ska mogna fram långsamt.

Sen testade jag söta ELLENS idé. Hon kom på den briljanta idén att byta ut garderobsdörrarna och blanda om dem. Så det var jag ju tvungen att prova (pröva?). Kul grej. Men det fick mig att ännu mer inse att den röda måste bytas ut. Den är för stark i sammanhanget helt enkelt. 

Vi fick känslan av vapensköldar. Familjen Anderssonts egen vapensköld...
I väntan på att jag ska ta ett beslut i den världsviktiga färgpåtapetfrågan satte jag upp ett tyg som passade med vapensköldsgarderoberna. Så nu ser det ut så här.  Fast jag tror inte det gör det alltför länge om jag känner mig rätt. Har jag väl fått en idé i huvudet så kan jag inte släppa den. Och idén ser inte ut så här. Men nuet och verkligheten ser ju ut så här.


8 kommentarer:

 1. Jag röstar på en första småblommiga! Jättefin!! Eller den gula!! Åh nu får jag också lust att tapetsera!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym: Ja båda de är fina och passar in i omkringliggande saker. Men jag måste fundera mera. Det ska kännas rätt i magen.

   Radera
 2. Vilket tapetförråd du har, imponerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ljuger inte när jag säger att jag är tapetnörd. Fast det är oftast bara en rulle eller max två som jag fyndat så det blir alltid budgetlösningar. :)

   Radera
 3. Jag tycker det var jätetkul att följa ditt tapettestande på instagram. Gillade den rosa och den gröna med rosor allra bäst men jag tycker att den provisoriska lösningen blev jättesnygg. Det ska bli kul att se vad du kommer fram till tillslut dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag tycker också det ska bli kul att se vad det blir. Har ingen aning just nu! :)

   Radera
 4. Jag är mest av allt imponerad av att du ORKAR göra en sån här sak ... dessutom med feber ...!? Kul dock att ha tapetproverna hemma så man kan prova direkt på väggen. Ska bli spännande att se vad det blir ...
  /Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nåt som "kliar" om jag sitter/ligger still för länge. Så orken finns alltid. Och febern hade nog tryckts iväg av alvedonen. Jag fick ett bakslag efteråt och blev lite darrig. Hehehe. ;)

   Radera