17 okt. 2013

En fråga om inställning.

Jag har bestämt mig. Det är då FASIKEN ingen idé att gnälla och sucka över saker som inte går att påverka.
Som till exempel att det snöar. Det är ju bara att ta emot. Inte tänka på hur länge det är till våren. Inte tänka att det är kallt. Inte gnälla och sucka.
Jag tänker istället HURRA vad ljust det blev! Och Hurra vad bra, nu är det slut med skitiga tassar på Pommac och HURRA nu kan man kura inne och elda och mysa med bra samvete och HURRA snart kan jag återuppta skidåkning på isen som jag kom igång med så härligt i fjol vinter. (Jag som aldrig åkt skidor med särskilt stor entusiasm.)
Nä, här är det slutgnällt på sånt. Det bara sänker och tar energi. Åh, i vinter ska vi bygga isslott, HURRA FÖR ATT VI KAN och jag ska börja dricka kanelkaffe vid trefikat (måste börja ha trefika!) och jag ska ha de finaste stickade sockorna på fötterna och en massa vackra trasmattor på golvet.


Viktigast är att värja sig mot alla människor som måste komma med negativa kommentarer. STACKARS er. Fy så hemskt. TUUUUR jag inte bor i norr. osvosvosv.
Min första reaktion på snön är alltid POSITIV.  Sen kommer kommentarerna då man basunerar ut nyheten och så sänks man av deras negativitet. Men nu är det SLUT på det. Jag ÄR GLAD att snön kommit. HURRA! Sådetså.

4 kommentarer:

 1. Låter kanonhärligt! Och vettu? Det är supermysigt med vinter, tänk vad mycket sol det brukar vara på vintern. Gnistrande!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt! Mer hurra till folket! :-) /B
  www.lyckligagatans.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt vackert med snön! Sedan att det känns lite surrealistiskt att vårt avlånga land bjuder så olika väderlägen samtidigt är bara fantastiskt! Här i sthlm är det mycket grönt fortfarande, uppblandat med de ljuvligaste höstfärger, min balkong är full av blommor, men...när jag ser snön blir jag lite...sugen, lite avundsjuk liksom. För man kan kura och mysa, det är mjukt att gå i snö, ljust, doftar gott...men jag är trött på jultjafset, funderar på att göra det enklaste och sedan kanske tänka ut något annat, något nytt, vidga perspektivet. Funderar ett tag till, kurar genom novembermörkret och kanske får en briljant ide' ;)

  SvaraRadera
 4. EXAKT rätt inställning! Vintern ska vara vit! Det är klart att det vore ännu skönare med sommarvärme ett tag till, men det är ju inget möjligt alternativ. Antingen är det kallt och mörkt eller så är det kallt och något ljusare ... då blir ju valet enkelt! Nä, jag tycker snarare synd om de som bor i södra Sverige på vintern. Ett kallt, blött och skitigt halvår jämfört med det vi har ... ett kallt, torrt och gnistrande halvår (eller kanske tyvärr 8 månader ...) Njut av dagsljuset mitt på dan som märks så mycket mer nu när snön just kommit och sedan får man njuta av ljuset från stearinljus och smålampor på kvällarna. Myyys! (Jag bor ju ännu längre norrut ... Kiruna ...)
  PS! Mitt första lapptäcke är snart klart ... såå kul! Tack för inspirationen du gav, den räcker än!!

  SvaraRadera