6 okt. 2013

Blä för kyla.

Idag har vi gjort höst i trädgården. Trots att det fortfarande blommar lite här och var. Det är nog första gången jag gjort det innan frosten kommit. Det är betydligt trevligare att ta hand om växter som fortfarande är gröna och fasta istället för slemmiga och bruna. Andra höstar har frosten kommit så plötsligt och tidigt att vi inte hunnit med. Man vill ju inte gärna slänga växter förrän det verkligen är kört heller. Fast nu har jag gjort det iallafall.
Jag gillar hösten. Jag är oftast väldigt kreativ på höstarna. Det är som att jag har nyladdade batterier då. Men att höststäda trädgården gillar jag inte. Det känns så definitivt och avslutande. Och länge till nästa trädgårdssäsong.

Men nu är det gjort. Utemöblerna har åkt in, krukorna tömts, växthuset tömts på alla textilier och vare sig jag vill eller ej är trädgården redo för frost, snö och kyla nu. Blä.10 kommentarer:

 1. Åh, så står vinteren for døren....
  Her sydpå, kan jeg heldigvis vente lidt endnu :)
  Smukke billeder fra din have !

  SvaraRadera
 2. Fast tänk...Tänk om man har en stor trädgård och bor någonstans där det kan vara riktigt kallt riktigt länge och riktigt riktig vinter. Om jag någon dag bor så igen (jag är ju från Nord-Norge egentligen) så ska jag köpa mig lite hönsnät och bygga en ram för ett isslott i min trädgård. Sen, när frosten kommer, ska jag varje dag gå ut och vattna mitt isslott så att det hela tiden växer och blir större, och kanske fryser jag in lite färggladheter lite här och var i det. Sen ska jag tända marschaller på det och inuti det när mörkret sänker sig så att jag har en gigantisk isslottslykta i min trädgård. Det skulle jag göra.

  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilken alldeles ljuvlig idé Anita! Helt magisk. Undrar om det går. Då kommer jag ju att älska de kalla dagarna som bevarar mitt isslott! ;)

   Radera
  2. Eller hur! ;) Och tänk bara alla roligheter du kan göra inomhus, som att färga vatten i olika bunkar och frysa in till prismor av färgad is, som kan sättas på eller frysas in i isslottet...Eller varför inte ett sånt där kyrkglasfönster, ett sånt där mosaikfönster, i färgad is! Man skulle kunna göra så mycket kul av det hela! :-D

   Radera
  3. Asså du är underbar. Blir ju alldeles pirrig. ska det ALDRIG bli vinter!!! ;)

   Radera
 3. Tack söta Miri för fina ord!

  SvaraRadera
 4. Hösten är här i mälardalen oxå.
  Jag bor där grodorna har sin led.
  Med balkongdörren öppen så hoppar grodor in i lägenheten.Det är långt till vattendrag.Stor gräsmatta finns utanför uteplatsen.Jag har köpt hem en liten hov från leksdaksaffären.Det är trevligt med höstens färger./Håkan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det måste ju vara lite småtrevligt med de små besöken också. Bara du märker det, så du inte råkar trampa på dem. :)

   Radera
 5. blä för kyla tycker jag också! Fast skönt på hösten att få pyssla och greja inomhus, så allt har väl sina sidor. Härlig bild med rabarberbladet och burken och pelargonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det märks att man har lust till inneaktiviteter. Och man behöver inte ha så dåligt samvete om det är regn och rusk utanför fönstret.

   Radera