2 sep. 2013

Mest möbler i ett rum vinner!!!

Hemma hos Lycke är det fint som snus. De har precis gjort om och allt är så fint så fint. De vackraste tapeter, de finaste möbler, bara de bästa tavlorna och alla lampor är noga utvalda. Allt är magiskt vackert. Med mobilkameran har jag försökt fånga lite av det vackra.


Puh!!! Det är svårt att hinna ta in allt fint. Ett typiskt hem som jag kan gå runt i hur länge som helst och jag VET att jag kommer att gilla ALLT jag ser. Vi är nog av exakt samma skrot och korn när det kommer till vad vi tycker är vackert!
Vilken tur för mig att de rensar och byter stil ibland. För idag fick jag med mig en kineslampa i den finaste färgen och när jag kom hem gick jag ut i förrådet för att rota fram en taksladd till den då min blick föll på den där krusidulliga golvlampan som jag köpte precis innan vi flyttade in i vårt hus. Jag visste direkt att den skulle passa in, men i sex år har jag letat den perfekta skärmen utan att lyckas. Tills idag!  Jag skyndade mig in för att prova dem tillsammans och med lite moderering och ståltråd blev det den finaste lampan någonsin.

A perfect match helt enkelt!!!
Och fåtöljen har också flyttat in idag. Den stod alldeles ensam och dammig och nött på återvinningen med ett pris som sa Jag är bara skräp men jag såg direkt att det minsann inte var nåt skräp. Det var ju lillebrorsan till vår svängda soffa! Och de blev så glada att återse varandra, åtminstone intalar jag mig det för hur ska jag annars försvara att jag släpar in ytterligare en möbel i vårt redan knökfyllda vardagsrum.
Men vet ni. Jag är motreaktionen till LUFTIGT. Ljust och luftigt kan slänga sig i väggen. Hos oss är det färgglatt och oluftigt. Det är som en hemlig trädgård med en massa små rum i rummet.
Jag står för det.
Hej! Jag är en människa som vågar övermöblera! Modigt va? (Att säga det är väl som att svära i kyrkan nu för tiden?)

12 kommentarer:

 1. Du är så rolig. Lampan är jättefin och fåtöljen säkert glad när den får bo hos er. kram/Milla

  SvaraRadera
 2. men hjälp vad fint det blev med den blå som golvlampa!!! helt magiskt, på alla de där extra bra magiska sätten! vad glad jag blir säger jag och ler från öra till öra (jo det gör jag :) och jag blir glad och rörd att se vårat hem ur din synvinkel - alltid så annorlunda då, och spännande på ett helt annorlunda vis! Tack för de bilderna vännen!!! och nu blev jag ännu mer sugen på att det ska bli onsdag snart så jag kan komma förbi en sväng. tänk om vi fått pyssla med allt sånt här och samtidigt fått betalt..som ett jobb liksom...önskedrömmar...mmm...

  kramar i natten, Lycke

  SvaraRadera
 3. Fantastisk lampa!! Härligt på alla sätt :o)
  Här är en till som vågar övermöblera... men kanske för att jag inte har något val. Vi bor trångt och måste utnyttja huset till max och det gäller att se alla möjligheter till förvaring, mys och ställen där de där ytterst nödvändiga (som andra förmodlingen inte alls tycker är nödvändiga) fotöljerna, byråerna osv. kan bo.
  Tack för fina bilder! Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. ANONYM: Tack. :) LYCKE: Ja den var magiskt lämpad att komma till mig. :) Syns onsdag. ANNMARI: Här är det också lite utrymmesskäl med fyra barn som behöver egna rum. Ett av dem har ett genomgångsrum och jag är på vippen att flytta vårt sovrum till vardagsrummet för att göra teverum i genomgångsrummet. Skulle passa mycket bättre. Då blir det som nu är vardagsrummet kombinerat kontor, syrum, och sovrum. Men då måste jag nog humpa några möbler. Snyft.

  SvaraRadera
 5. Ha ha - ja, at indrømme dét, må i disse tider svare til at bande i kirken :)
  Jeg synes dit hjem og Lyckes hjem, er så spændende ! ville elske at gå på opdagelse i dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. MIRI: Välkommen på upptäcksfärd här i norr! :)

   Radera
 6. Åhh lampan blev helt ljuvlig och hemma hos rara Lycke är det alltid lika underbart att få sig en titt..önskar att jag kunde fara hem till er båda och hälsa på..himmel vad jag skulle mysa.. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. SANNA: En vacker dag kanske du sitter här. :)

   Radera
 7. Kul att läsa dina texter och kul att se hem som inte är vita med en gnutta svart och kanske en accentfärg.Kul med levande personliga hem! Jättefin lampskärm!

  SvaraRadera
 8. À match made in heaven! Verkligen fint. Fram för mer möbler och färger! Heja!

  SvaraRadera