17 sep. 2013

Att sy ett enkelt lapptäcke.

Idag har jag börjat med ett överkast till Molly. Hon vill prompt ha ett och säger "för då kommer jag att bädda varje dag". Detta måste ju uppmuntras så operation överkasttillverkning är påbörjad.

Jag började med att söka igenom mina tyggömmor efter tänkbara tyger. Hon ville ha blommigt och färgstarkt och "inte nå vitt".
Jag började riva och klippa ut rutor i samma mått. Skulle tro att de är ca 20x20 cm. (Mätte inte. Började bara med en och gjorde de andra efter den första.)
84 stycken kvadrater för att vara exakt.
Sen började jag bara sy ihop dem. Första raden med sju lappar kunde jag blanda fritt och sen sneglade jag lite på varje rad som blev klar för att variera lapparna så att det blev bra blandning.
Sen pressade jag ut alla sömmar. Jag lade ut alla remsor på golvet för att kolla hur jag ville ha dem. Sen var det bara att sy ihop dem.
Det går väldigt fort att sy ett lapptäcke med så stora rutor. Nu ska det bara quiltas med en baksida. Men det får bli imorgon. Sen kan hon börja bädda!

11 kommentarer:

 1. SÅDAN !
  Herligt tæppe :)
  Det er skønt, du ikke gør det mere indviklet end det rent faktisk er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej precis. Det är ju busenkelt och är man inte så petig och accepterar att alla hörn inte blir perfekta, ja då går det ännu fortare! :)

   Radera
 2. Men så snyggt! Nog det finaste hemmasydda jag sett!
  Satt häromdagen o kikade på lite lapptäcken o såg ett liknande "bortköpt" som jag blev såå sugen på men insåg att jag inte har pengar till eller tyg till... så jag drömde bara. Och nu så har jdu gjort ett nästan likadant. WOW nu blev jag "fett" avis på Molly! ;)
  Lyllo henne!
  KRAM och ha en härlig onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju jag en hel del tyg hemma men för mig kostade det inte nåt. Tygerna fanns alla köpta begagnade för småpengar, och baksidan planerar jag göra av ett uttjänt dubbelsängslakan. Jag tänker inte lägga vadd mellan för då blir det så otympligt. Så det som kostar är tråden. Typ en femtilapp. :) Tack för snälla ord! :)

   Radera
 3. Fascineras av att du gör sånt som jag bara kommer till tanken "det vore skoj att göra". Härligt med din färgstarka blogg som ger inspiration. Fortsätt... :) Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 4. Å, glömde säga att överkastet blev jättefint!

  SvaraRadera
 5. Jamen såååna färger ska det va! Starka, varma..
  Jag har använt Ikeas sommartäcken som mellanlägg, tunna, nästan som papper, men får ändå lite styrsel.
  Toppenfint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffigt! Jag har också använt mig av ikeas 9 kr fleecefiltar som jag sytt in i babytäcken. Himla bra. Mjukt, varmt och lite stadga ger det ju. OCh så stänger man in den otäcka fleecen i mjuk tvättad bomull.

   Radera
 6. Ååå, vad fint! Och detta inlägg kom precis rätt dag för mig. Jag har några kvällar hållit på å leta bland gamla tygbitar, kasserade plagg och försökt få ihop nåt lagom missmatchat men som ändå "går ihop" på nåt magiskt sätt ... har tvättat sånt som är oanvänt(så allt är krympt)... och TÄNKT. Men för mig tar allt sån dj - a tid! Jag kommer aldrig igång riktigt! Men NU blev jag inspirerad! Jag ska hem och stryka och klippa nu efter jobbet! Nu SKA jag börja klippa och sy mitt första lapptäcke! Ganska stora lappar, inget invecklat mönster, ingen vaddering (bästa idén idag!)bara en baksida och så lite sömmar här å där som avslutning för å hålla ihop fram- och bakstycket. Tack för att du är så inspirerande och delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gläder mig enormt att höra! Hoppas du har fortsatt inspiration när du kommit hem! :) Tack för uppmuntran. Jättekul att få respons!

   Radera