4 sep. 2013

Äntligen färdigt.

På hösten tenderar saker att bli klara. Saker som legat till sig en tid. Som till exempel mitt stora lapptäcke som jag gruvat mig ofantligt för att quilta för att det är så stort och jag var rädd att det skulle dra sig och bli helt förstört när jag quiltade det. Men nu är det gjort och det blev bra och jag är sååå lättad att det äntligen är klart.
Det är färgglatt och mångmönstrat och bara av gamla tyger som jag gillar. En del är tyger med affektionsvärde och jag minns nästan var varje bit kommer ifrån. Det gillar jag. 

 Eftersom jag är en slarver som inte orkar mäta så himla noga när jag syr blir hörnen inte alltid exakta, dvs alla fyra bitar kanske inte möter varandra i en perfekt fyrvägskorsning. För att dölja de värsta missarna sydde jag dit urklippta blommor som applikation. Fiffigt tycker jag...
 Ja det blev ett perfekt överkast att ligga och försöka se vuxen ut på och låtsasläsa tjocka böcker.
 Och bäst funkar det till att ligga och  läsa såna böcker som man VERKLIGEN vill läsa!
Tur att det blir höst en gång per år så att saker blir klara någon gång!

9 kommentarer:

 1. Ååh vad du är bra!!! ler stort från öra till öra nä r jag läser, ser dina bilder..vännen min *** jättefint blev det, täcket, och vilken bra idé att pynta över missarna på det sättet :) fiint..
  har knåpat ihop ett inlägg jag med. du är med :) skrik till om inte gillar.. (glömde basilikan:)

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 2. använder inomhusbilderna i ett annat inlägg :) nu ska jag ut o plantera krolliljor..

  kramis Lycke

  SvaraRadera
 3. Väldigt fint och väldigt smart, som vanligt när det gäller dig :) Och Gittan - vilken underbar bok! Stor kram!

  SvaraRadera
 4. Ja, du är fiffig du! Fint blev det, hade inte haft tålamodet, tror jag!

  SvaraRadera
 5. Tack. Ja basilikan blev kvar, men den kommer snart. Kram! :) MIRI: Tack snälla! QUEEN: JA Gittan är toppen. Kram tebaks! FRK PRICKIG: Jo det tror jag visst du skulle ha, pillar man med tejp så kan man pilla med täcken! :) (Målartejp.)

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat. Det blev jättefint. Ulla

  SvaraRadera
 7. wow, så fint och jag ser att du syr ihop lapptäcken ungefär som jag! fast jag fattade inte att vara smart och göra applikationer... Det får bli såna nästa gång (om det blir nån nästa gång). Gillar din boksmak också - den där boken är härlig!

  SvaraRadera