11 sep. 2013

Gerillakrigföring!

Mitt senaste återbruksprojekt har äntligen hittat sin plats. Hörnskåpet som jag köpte på  Återvinningen för några tjugor saknade en list, var i mörkgulnad furu och ganska trist egentligen men jag såg ju direkt potentialen i det stackars bortslängda skåpet. Med en ny list och lite betänketid innan jag sprejmålade hela härligheten genom en spetsgardin känns det som en av mina favoritmöbler nu. Så lagom stort, så perfekt ihop med mitt andra hörnskåpsfynd som än så länge fått vara helt opiffat. Ibland är sakerna fina som de är bara de hamnar i rätt omgivning.

Möbler borde behandlas betydligt kärleksfullare så skulle färre av dem hamna i soprum och containrar. Jag funderar ibland på att bilda en gerillagrupp för att rädda möbler och annat fint från kastdöden. För ibland när jag är och slänger skräp, riktigt skräp,  ser jag människor som står och slänger perfekta gamla möbler rakt ner i containrarna. De hade lätt kunnat stanna precis innan där återvinningscentralen så fint ordnat ett enkelt bås där man kan ställa allt sånt som går att återanvända. Men allt för många har ingen fantasi alls vad det gäller återanvändning. De ser bara solk och smuts och gammalt istället för pärlorna som oftast gömmer sig under allt det där nötta.

Det skär i mig att se folk göra så. Gerillan jag funderar på skulle kunna stå där i skrikiga overaller och ropa STOPP! slänger du den är du dödens. Eller njae, kanske lite drastiskt men iallafall STOPP släng inte, skänk istället...!  Det vore väl nåt! Någon som hakar på?  Ni får välja färg på overallen själva! Jag tror jag ska ha en regnbågsfärgad med prickar. Eller nåt.

Nåväl, jag räddar det jag rädda kan och här är alltså min senaste skyddsling.6 kommentarer:

 1. Vi kvinnor emellan. . .
  Jag har börjat fundera. Det kan vara långt borta eller inom kort. Men har du koll?
  http://ninelin.blogg.se/2013/september/inget-syfte-langre.html

  Kram N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ninelin: Jo jag har koll. Men det är inget jag pratar om. Det känns som att jag döms då som gammal och slut. Lite så. Tror jag. Ingen vill vara klimakteriehäxa...Dumt jag vet.

   Radera
 2. Det blev jättefint.Efter att ha följt din blogg så länge så gissar jag att det snart blir målat även på insidan...Eller? :-)
  Håller med om det där med att rädda möbler,förutom då dödshoten förstås, även om jag inte själv är så pysslig att jag förnyar gamla grejer.

  SvaraRadera
 3. Hej!! Det blev alldeles jättefint! Vilken bra idé att spreja genom en spetsgardin! Ska sno den du...
  Nu ger jag mig tillåtelse att läsa bloggar jättemycket igen, har haft mig själv på uppfostring under en lång tid igen, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul. Du är så välkommen. :) Sno på du. Det här är en god idé för det blir så himla snyggt. Jag har också snott den. Bra idéer är till för att användas.

   Radera