13 juli 2013

Rumsfix och annat trix.


Här pågår renovering. Jag och äldste sonen har ägnat oss åt rumsrenovering medan resten av staden (åtminstone nästan resten av familjen) ägnat sig åt Hamnfestival. 
Igår och ända fram till halv ett på natten, förberedde vi väggarna för målning. Eftersom det har varit finfina väggmålningar där som han nu växt ifrån var vi tvungen att använda sån där recovertapet

Nu är fantasidjuren ett minne blott.
Han har bestämt hur rummet ska se ut och det blir jättefint om än olikt hur jag skulle gjort. Till exempel har han valt det mörkast möjliga golvet och min tanke att måla taket vitt slogs omedelbart ner. Så det är nu mörkt furutak med mörkbruna stockar mot ett mörkbrunt golv. Väggarna ska målas gröna, rätt så mörkt gröna! Han gillar mörkt och han gillar grönt. Så får det bli!

Strax ska jag ta på mig målarkläderna. 


Att man kan ha sötpotatis som finfin krukväxt har jag vetat men jag har aldrig fattat riktigt vilken väg den ska ned i krukan.
Nu vet jag.
Sen måste jag visar er det som måste vara typ världens vackraste trappa.
Jag kommer tyvärr inte ihåg var jag snubblade över den.

Njöt nyligt av en av de mest märkliga filmer jag sett men också en av de vackraste. Starkast kvar efter filmen är ljudet av deras andning, så vackert och så nära utan att bli irriterande. En ödesdiger och fängslande film, Melancholia av Lars von Trier med bland andra Kirsten Dunst i huvudrollen.

Och det var allt från mig den här gången. Nu ska vi måla!

5 kommentarer:

 1. Jag är ju supernyfiken på hur TV-bänken blev? Den som skulle bli någon grön färg? Såg ut så fin på en tjuvtitt vi fick! :)

  SvaraRadera
 2. Tidytobe: Det ska jag visa! Har ju helt glömt bort det i renoveringsivern. Bilder kommer snart, lover. :)

  SvaraRadera
 3. det där med sötpotatisen måste jag testa på, hade ingen aning att det blev sådär fina kurkväxter av såna! slängde just bort en som hade varit för länge i kylskåpet, äsch...!

  SvaraRadera
 4. Du måste se The Tree of Life! Jag kom att tänka på den nu eftersom att jag såg den samma vecka som Melancholia, som också var fantastiskt bra.

  SvaraRadera
 5. Ninette: :) De kan slingra också! Emelie: Tack för tipset! Jag känner att jag verkligen måste se den!

  SvaraRadera