4 juli 2013

Road trip till Överstbyn och Nestors Café.

I fjol startade jag och två fina vänner en ny tradition. Vi började turista i vår egen stad med omnejd.I fjol for vi till Mjedsjön. Det kan ni läsa om här.  I år bar det av till Överstbyn och Nestors Café. Precis ett sånt ställe som jag skulle vilja ha! Väl värt ett besök!
Jag fotade mig varm så att jag skulle kunna dela med mig till er. Stället är maxat med detaljer, idéer, prylar och inspiration. Ett underbart ställe! Redan ute möttes vi av söta idéer som smultron planterade i gamla kaffekoppar.
 Och roliga återbruksidéer! Särskilt den här föll vi pladask för. En vävstol plus kökssoffa som byggts ihop till en slags multimöbel. FANTASTISK!
 Precis exakt överallt finns det något att titta på. Man måste stå alldeles stilla för att hinna se allt och ändå missar man säkerligen något.
 Goda bakverk fanns det också.
 Loppis lite varstans i huset, smakligt uppställt.

 Här har en gammal sängbotten fått en ny uppgift som dekoration.

En magisk målning täckte en skorstensmur.

 
Ser ni oss?


 Toaletten var helt underbar. Jag är SÅ glad att jag har liten blåsa så jag var tvungen att gå två gånger på den här lustfyllt inredda toaletten.
 Tapeten är bland det finaste jag sett!!! Helt perfekt helt enkelt!
Ett gammalt högt element stod i ett hörn och jag beundrade.


Det fanns en övervåning också men vi var tvungna att äta något först för att orka ta in mer.
 Sen fick vi ny kraft att insupa mer inspiration. På övervåningen fanns det kläder och tyger och porslin och leksaker och en massa krafs, precis som det ska vara på en loppis.

 En del lite finare saker fanns det också.

 Nestors Café kan ni lägga på minnet! Satsa på ett sommarbesök där!
 Sen stannade vi till i Gunnarsbyn där det finns en världsbutik som är förvånansvärt välsorterad. Väldigt väl värt ett besök den också!
 Där shoppade jag loss ordentligt och köpte en rispapperslampa och en stråhatt.

För en gångs skull hade jag sällskap i bilen som inte skrek KÖR FÖRBI så fort det skymtade en loppiskylt. Nu skreks det LOPPIS! STANNA! och så fick jag tvärnita med skrikande däck och backa tillbaka. (Jippi!!!)
Tyvärr var ingen av de loppisar vi stannade på något att ha. Men det är ju lite det som är tjusningen med loppis. Man har ingen aning om när fynden ramlar på en.
Ett loppisstopp var i Kängsön i Råneå. Där fanns de här fina sjöbodarna vid hamnen som folk verkar ha små sommarnöjen i. Hur mysigt som helst! Väl hemma testade jag min nya rispapperslampa och den blev precis så fin som jag tänkt. Även om jag inte tänkt ha den i hallen. Det var först när jag kom hem som jag förstod att det var där den skulle hänga och sprida ett gult vackert sken på de rosa stockarna.
Så här skulle man kanske kunna göra själv med akvarellfärger. Fast jag skulle nog inte få till det så här snyggt! Och för en femtiolapp som dessutom går till något gott ändamål köpte jag den med nöje.
Gunnarsbyns rättvisehandel kan ni läsa mer om här.  
Och så här ser min nya stråhatt ut. 


3 kommentarer:

  1. Härliga bilder från en härlig dag!/ Titas matte

    SvaraRadera
  2. Åh, så roligt! Nestors café besöker vi alltid på sommaren eftersom släkthuset ligger bara några mil därifrån. Mycket fint, men i år har vi inte hunnit vara dit än.

    SvaraRadera
  3. Så vacker du är i din nya stråhatt! / Monika M

    SvaraRadera