8 juli 2013

Åh, nej, inte trädgård igen!!!

Tjingeling alla kära bloggläsare. Gissa vad jag ska bjuda er på nu?
Kan ni tänka er, det blir lite TRÄDGÅRD!
Så oväntat va? Not.

Jag är såå inne i min trädgård just dessa dagar att det inte finns så mycket annat. Alla stunder jag får därute tar jag till vara. Jag rensar ogräs, jag stagar upp vinbärsbuskar och stöttar rosor. Jag leder slingerkrasse och luktärtor på rätt väg uppåt och jag klipper bort blommor som blommat över och flyttar runt lite krukor. Och så tassar jag ut på morgonen i det daggvåta gräset och plockar in de mest fantastiska överdådiga buketter. Jag riktigt frossar i rosor och pioner och allt annat som går att plocka in. Resten av året har jag sällan buketter för att jag tycker att det känns så onödigt att det flygs in blommor från hela världen för att jag ska kunna njuta av snittblommor året om. Nej, jag bojkottar faktiskt blommor i vas under hela vinterhalvåret men frossar ordentligt under sommarmånaderna då min egen trädgård ger mig hur mycket jag har lust med.
Är ni beredd nu på en kavalkad med dagens trädgårdsbilder. (Tänk att det finns de som tycker trädgård är tråkigt...! Jo, jag känner flera stycken som inte går igång alls på mina visningar, underliga typer det där!)

 Huset som syns i bakgrunden är före detta hönshuset som behöver något lager rödfärg. Vi har inte kommit överens om det ska rivas eller inte. Det är i dåligt skick men jag tycker väggen är bra att ha som vindskydd och inuti kan vi ha cyklar och annat skrymmande så länge inga hönor bor där. Jag har velat ha höns sen jag flyttade in men har inte orkat ta tag i det. Jag är helt enkelt inte nog taggad och väldigt väldigt trött för det mesta. Det är alldeles för rörigt i mitt huvud just nu och jag måste känna att jag har orken att ta hand om dem innan de flyttar in. Det är inte bråttom. Men en vacker dag kommer det att kackla här. Annat finns inte.
 Odlingslådorna är tillverkade av diverse spillvirke och att de blev i alla möjliga färger och nyanser beror på just det att vi använt gamla brädor. Det kanske ser lite vimsigt ut men jag gillar det. Min rabatt i norr glömmer jag oftast bort. Det är tur att den sköter sig alldeles själv.
Men pionerna står där jag ser dem varje varje stund jag är hemma.


 Vinden har gjort allt för att blåsa omkull mina ståtliga riddarsporrar men än så länge ligger de inte. Lite stöd har jag byggt så än så länge leder jag mot vinden. Vår trädgård är mest träd, buskar och perennrabatter. Jag försöker plantera någon buske, ros och perenn varje år och ibland något träd. På önskelistan står ett äppelträd.


 Ja, det var dagens trädgårdsinlägg det. Det blev totalknasig färgskala då jag använde min lilla automatkamera som inte alls är överens med verkligeheten om hur grönt ser ut. Ni får ha överseende med den konstiga färgtonen i bliderna!
Hoppas ni som inte gillar trädgård vågar komma tillbaka. Jag kommer nog att sansa mig och skriva om något annat endera dagen. Vem vet. Kanske redan imorgon?

7 kommentarer:

 1. Underbar blå stol! Står den åt norr? :)
  /Britten

  SvaraRadera
 2. BRITTEN: JA, den vänder näsan mot norr där den står. :)

  SvaraRadera
 3. ÄLSKAR att få vandra omkring i din trädgård, vet heller ingen som är vackrare! / Monika M

  SvaraRadera
 4. Härligt!! Åhh sommaren är här!!
  Mest är man utomhus då, förståss!

  SvaraRadera
 5. Härlig trädgård med en myskänsla, som kanske Ernst skulle säga.

  Får jag vara lite nyfiken och fråga om du fick något betalt när du bloggade på Family living? Där är inte så många bloggar kvar i nuläget, ser väldigt tråkigt ut tycker jag.

  Ha en skön kväll
  //bara anna
  Annacecar.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. Katarina och MonikaM: Tack på er gullefjun för era guldkommentarer! :) OCh ANNA: De ska avveckla sin sida så det är därför jag flyttade, innan de gör om/lägger ner. Blev alltså uppsagd. De har hela tiden varit hemskt inaktiva så jag förstod att det var på G.

  SvaraRadera
 7. Gillar eran trädgård och speciellt odlingslådorna - dom är helt i min smak! Ser verkligen jättemysigt ut hemma hos er!

  SvaraRadera