2 jan. 2014

Dumplings.

Till nyårsmiddagen lagade jag bland annat dumplings. Jag gjorde degen själv för första gången och det blev faktiskt godare än när jag använder färdiga degblad. De färdiga är flortunna och fyrkantiga och lätta att jobba med medan de hemgjorda inte alls blev lika tunna (orkade inte kavla så länge) och formen varierade en del så en del var lättare att vika ihop medan andra blev lite småkrångliga. Men det blev alltså godare. Färre, tjockare, större och godare.


Receptet på degen: Tre deciliter durumvete blandas med tre deciliter vetemjöl special som blandas med 1,8 dl kokande vatten. En skvätt vitvinsvinäger (2 msk?) satte jag också i. Knådade länge för hand (länge!) och lät svalna i kylskåp medan jag gjorde fyllningen. Den kan man variera hur mycket som helst efter vad man gillar eller har hemma. Efter att jag fyllt dem och gafflat kanterna ångkokade jag dem i ca 10 minuter. Vi åt dem doppade i i en sås gjord på risvinäger, fisksås och chili. Sen åt vi en hel del annat också men det här var min favorit på tallriken.




5 kommentarer:

  1. Finaste Persilja! Här sitter vi, Emma och Anette alias husmorsorna, och läser din blogg tillsammans. Vi känner med dig och din förlust av din mamma. Skickar starka kramar rätt upp mot dig. Samtidigt så ler vi varmt av bilderna på ditt underbara hus, vi vill flytta in där och kramas med dig lite. Kram och allt gott i världen till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men oj vilken grej, Emma och Anette, mina primadonnor, är ni här! Det är faktiskt från Fredagsmys jag tagit receptet, fast gånger tre och det funkade ju hur bra som helst. Tack för era ord. Jag blir varm i hjärtat.

      Radera
  2. Har aldrig nånsin provat göra :) men det låter gott minsann! Tänker på dig och hoppas att det snart ska kännas lite lättare. träffas gärna om du vill *** Här har vi börjat trixa med serveringsgången. den lilla hallavdelningen just innan köket. Tänkte mig bokblad från gamla böcker där - det enda området över lixom. Har glömt vilken bok det var du använde. Var det Strindberg? Många varma kramar Lycke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina. Jag hör av mig. Det är mycket med det hela nu, men jag hör av mig. Vi ses. Kram.

      Radera
  3. Mums fillibubblan. =) Dumplings som är så gott. Jag har ett favorit dumplingställe i Stockholm som heter EAT. Magiskt goda! Jag har aldrig gjort själv men kanske skulle prova. Men nu har jag kommit hem med en tagine från Marocko så nu ska jag försöka mig på den i några veckor. =) Spännande. Kram på dig.

    SvaraRadera