12 dec. 2013

Om korgen som fick nytt jobb.

Vem tror ni vinner tävlingen "Bytt lampa över köksbordet flest gånger"? Jag tror jag ligger bra till!
Den röda som jag var så glad för har nu efter en och halv månad fått kliva ner. Den var mysig men lyste för svagt för alla aktiviteter som förssigår vid ett köksbord. Det röda tyget käkade liksom upp ljuset så den får vänta in ett nytt uppdrag i förrådet. Jag tog ner den utan att veta vad jag skulle hänga upp istället och jag provade flera alternativ. Men så föll blicken på korgen i hallen där vi förvarade Pommacs koppel, reflexväst, bajspåsar, salva för torra tassar och annat som är hans. Det tog inte många minuter innan den hade förvandlats till en lampskärm. Den hade ett perfekt hål i botten som om de kanske tänkt tanken att det skulle vara en lampskärm också. Nu har Mannen lite fel i ögonen som gör att han inte tål starkt ljus så jag var tvungen att fundera ut en lösning så att inte glödlampan bländade genom det glesa flätmönstret. Det blev en lampskärm med vitt tyg som fanns i huset. Lite väl omysigt ljus kan jag tycka men jag kanske klär om den där lampskärmen med ett tyg i varmare nyans. Eller hittar på nåt annat. Men idag ser vår köksbordslampa ut så här.


Igår såg den ut så här. (Dock såg inte nåt annat ut sådär igår, bara lampan.)
Om morgondagen vet man inget om hur det ser ut i vårt hus. Inget går någonsin säkert.

5 kommentarer:

 1. They are both just perfect!!
  Just woderfull...!

  SvaraRadera
 2. I have been spending houres in ur house now, and i think i will be moving in with u shortly... ; ) I am ecohairdresser, and today a customer was saying that she feels that some people were born with the talent of visualizing, understanding form and colours. You most definately are one of those people!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you for your kind words! :) And you must be one of these people too! ;D
   Echohairdresser! So cool! I would love come to you with my hair. I don´t use shampoo. Only honey, bicarbonate and oliveoil. But when I want colour I have yo use those ordinary products.

   Radera
 3. Jag älskar den där röda lampan, så himla vacker. Har en liknande liggandes, fast bara stommen. Har faktiskt börjat fundera på att klä den i rött tyg :)

  SvaraRadera
 4. Så typiskt dig, råka kolla på Pommacs prylkorg och komma på att just den kan bli en lampa! Supersnygg och tack för alla idéer och inspiration!

  SvaraRadera