11 dec. 2013

Lite på sniskan.

Hos oss smyger julen sig in. Lite i taget. En stjärna här, en girlang där. Innan julafton är allt framme och vi har sakta men säkert vant in oss vid allt pynt. Egentligen borde man ta bort pyntet på samma sätt, sakta avvänja sig, men då är det verkligen pangbom totalrensning. Allt försvinner på samma gång och huset känns plötsligt alldeles tomt och luftigt.
Inte så dumt egentligen för efter jul och nyår passar det liksom att vara tom och luftig. Det blir plats för nytt.
Men ännu är vi i uppbyggarfasen. Pyntuppbyggarfasen. Gammelsoffan har pyntats med ett gammalt överkast med volang som jag haft i gömmorna.


Den får mig att tänka på Lotta på Bråkmakargatan. Det är nog det rödvita tyget, för hela den filmen går i rödvitt. Eller iallafall huset som Lotta bor i. Scenografin har temat rödvitt.
Om ni inte sett filmatiseringen av Lotta på Bråkmakargatan bör ni göra det. Mysigare finns nästan inte. Den har gått varm här så att jag nog kan alla repliker utantill.
När jag grävde fram det gamla överkastet fann jag även ett annat tyg som jag glömt bort. Det är ett favorittyg som jag faktiskt varit så rädd om att jag glömt bort det. Det är ju meningslöst att ha det som man tycker om inknösat i ett skåp istället för att använda det så jag bestämde mig för att sy en duk av det. Det var lite för kort för att räcka till vårt avlånga bord så jag kantade det med ett annat favorittyg. 
 Jag är så himla förtjust i de där skira svaga, blekta rosorna. Det här tyget loppisfyndade jag för många år sen så det var på tiden att det fick komma fram i ljuset.
Det blommar en del överallt har jag märkt. Börjar blommorna ta över prickarna i vårt hem?
Igår när jag kom hem fann jag Scottie P sittande på ett tveksamt ställe. Han satt och sjöng och lockade på de andra två som inte riktigt vågade sig dit. Scottie verkade tycka att det var ett utmärkt ställe med massor av sittplatser. Jag var inte så förtjust. Tänk om han väljer att flyga dit när vi har ljus tända?

Jag hoppas han har förstånd att se faran!

Annars hoppas jag att synen som mötte mig i morse inte är ett tecken på nåt sätt. Det bådar inte så gott isåfall... Allt faller?

Eller betyder det att jag borde bli ordentligt på sniskan?

13 kommentarer:

 1. Hej! Jag såg att du skrivit ett inlägg på sköna hem 2009 om tapeter. Där finns en bild på en tapet med stora rosa blommor på. Vet du vilken jag menar och vet du isåfall hur man kan få tag på den? Den är ju såååå fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna! Du kan väl kopiera länken till just det inlägget så får jag se vilken tapet du menar. Jag har skrivit om tapeter så många gånger och jag hittar inte just det där från 2009.

   Radera
  2. Ja men självklart, det tänkte jag inte på att jag kunde göra :) Här kommer den: http://blogg.skonahem.com/persiljas-hus/2009/09/02/harliga-tapeter/

   Radera
  3. Den tapeten är en vintagetapet som jag bara hittade bilden av på nätet. En av de snyggaste jag sett men tyvärr vet jag inte om den går att få tag i. Tveksamt, men tjusig är den. :)

   Radera
  4. Tack för ditt svar. Synd att den inte går att få tag på :(

   Radera
 2. Snyggt det blev med överkastet i soffan. Kul att du också kollar inredning i filmer =). Jag tycker Madicken bor så fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Madicken var det länge sen jag såg. Men jag minns det fina huset! Eller blandar jag ihop det med vita stenen? Hm. Måste nog kika påMadicken igen! :)

   Radera
 3. Jag gillade också överkastet med volang i soffan, så ombonat. Måste hem och titta på ett överkast jag har i mina gömmor ... visserligen utan volang, men med blommor och blader, i brunt och rost och lite bränd orange ... minns inte riktig hur det ser ut, men det kanske skulle funka på min mörkbruna skinnsoffa ... Inspirerad, igen! //Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Det lät snyggt det där överkastet! ;) Glad att kunna inspirera.

   Radera
 4. Mysigt!! Såg ditt röda skåp i tidigare inlägg,så vackert!!! Hos dig hittar jag mycket kul tips / Rita

  SvaraRadera
 5. Vackert vännen! Här står det lite still i pyntandet, men mycket annat som rusar på..den här tiden alltså.* överkastet är ljuvligt fint och även duken. påminner mig om att inte sälja bort alltför mycket ;) och jo jag hade en liten undran. vill gärna ge en liten klapp till M också. fortfarande så glada här över allt ärvt som L uppskattar så. Så vi undrar vad hon gillar för stil nuförtiden. leopardmönstrat eller prickigt, jordfärger eller neon ;))) ja, du vet. och har du tid att ses så göra jag det gärna när som helst. trots övrig rusning. lägger den gärna åt sidan för dig..! har förresten inte sett att han lagt ut nåt om den där loppisen, han JB..än så länge..

  kramisar Lycke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det rusar verkligen på som vanligt. Jag ska dessutom klämma in en disputationsmiddag nästa vecka. ;)
   Svårt att svara på Mollystil. ;) Hm... NÄr det gäller kläder är det grått, grått och grått som gäller. Hon väljer alltid grått utom då jag säger att hon ska ta nåt annat då blir det blågrått. fniss. När det gäller rummet verkar hon vara inne på murriga färger. Ombonat. Inte neon, leopard eller prickigt. Tror jag.
   Men inte behöver ni tänka på julklappar. Den här julen är det ett förbenat eko i plånboken så det blir skralt med klappar som kostar nåt för oss. Synd att ungdomsvärlden är ett konsumtionssamhälle där klappar ska jämföras och redovisas efter jul. Men vi har eld i spisen och mat på bordet så jag ska fan inte klaga! :) Vi kanske hinner synas nästa vecka. Efter onsdagen tror jag att jag har lite fri tid. Kram!

   Radera
 6. Oj vad kul om vi hinner ses nästa vecka!!! Det finns tid för min del, har fixat nästan alla klappar *** startade fort i år, men jag håller ju med om allt det där! Fast jag (och Lava :) vill gärna ge litegrann och väntar ABSOLUT inget tillbaka. Vi har bara varit så himla tacksamma för de mängder med fint som hon fått ta över, och allt fint du skickat hem med mig (ler) sånt som räcker i hjärtat i miljoners år juh! Ska se vad jag kan finna på till fröken grå..:) och får du mer tips i huvet så säg. tycker ju också om det murriga nu jag, men det där inredandet har visst fallit bort i tid! Kramis igen, Lycke

  SvaraRadera