26 aug. 2014

Pluttinuttigt, gurkplantor och läsglädje.

Det bästa sättet att bli av med sina rädslor är att säga dem högt. Nu är det gjort och jag är inte rädd längre. (Jo, lite men lagom.)
Nu längtar jag tills de riktiga lektionerna börjar. Är så himla sugen!

Annars håller vi på att färdigställa den där uteplatsen som tidigare i sommar bara var en jordhög och lite ogräs. Nu har den golv av tegel och natursten och har fått en liten upphöjd altan, nästan som en scen. De flesta husägare nuförtiden bygger altaner stora som hav, där man får plats med både solstolar, badtunnor, matbord och ändå kan dansa omkring på. Vår lilla pluttaltan kvalificerar sig kanske inte som altan. Så vi får kalla den scen istället. Japp Lilla Scenen. (Bilder kommer snart.)
Annars har gurkan i växhuset vuxit sig stor och vacker. Massor av gurka har vi skördat. Tomaterna däremot blommar först nu och inte lär det hinna bli några tomater. Någon sa att man inte ska ha tomater och gurka i samma växthus. Någon annan sa att tomaterna inte vill ha FÖR varmt och det har de ju sannerligen haft det denna sommar...
Sen har jag börjat läsa igen. Efter ett halvår utan förmågan kom den tillbaka och nu läser jag som en uthungrad, jag bara kastar in litteraturen. Bäst av allt jag läst i sommar var Bea Uusmas bok om ingenjör Andrées luftfärd för över hundra år sen. Läs den, jag lovar att ni kommer att ha behållning. Igår lyssnade jag på hennes sommarprat och fick de roliga anekdoterna till boken som alla äldre män som försökt klanka på hennes forskning med "lilla gumman"metoder.  Så jävla roligt!

Ni som gillar tonade bilder ska passa på att roa er nu för det här är väl första och enda gången det lär dyka upp i min blogg. Det är nåt som inte stämmer med mig och tonade bilder. Det blir för...pluttinuttigt.
Nu slänger jag in en verklighetsbild för att dämpa pluttinuttigheten! Vardagsröra:
5 kommentarer:

 1. Hihi nä jag är inte heller så förtjust i tonade bilder.
  De förvirrar synfältet tycker jag :-)
  Känns som att jag ser suddigt på riktigt och jag vill se, se, se vad som göms där i det där bortsuddade :D
  (fast dina var ju ändå mer fantastiska än andras, kan jag tycka)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tycker om puttinuttiggt det är som socker kickar för själen , i en allt för grå vardag :-)

  SvaraRadera
 3. Så fantastiskt fint ni har det hemma hos er! Jag lyssnade på Bea Uusmas sommarprat och tänkte att det där låter som en intressant bok. Måste ta och kolla om den finns på bibban! Lycka till med studierna och hoppas att dom är spännande och utmanande och intressanta! (den lärarutbildning jag gick på sög, råkade ha superdåliga lärare, i motsats till många andra som hade riktigt bra lärare, men vi hade otur och dom dammade fram en kille som läst psykologi 15 poäng eller nåt sånt i början av 1970-talet och som jobbat i lanthandel sen dess... och som sen alltså skulle lära bl a mej som jobbat som psykologilärarvikarie i nästan 10 år och till på köpet var psykolog! det var urtråkigt och jag längtade hem, men jag läste den del bra pedagogikböcker då som jag har haft nytta av senare)

  SvaraRadera