10 apr. 2014

Problemlösning.

Vår 17-åring har länge huserat i husets enda genomgångsrum. Dels har han känt sig trängd av snedtaket lång som han är och dels har han irriterat sig på att aldrig få vara ifred då brorsan måste gå genom hans rum för att komma till sitt.
Så kan vi ju inte ha det och jag har grunnat och grunnat på hur detta ska lösas. Mutor har inte hjälpt för att få nåt av de tre andra syskonen att förbarma sig över rummet och som sovrum till oss känns det inte helt idealiskt med tanke på tonåringars extrema dygnsrytm.
Så jag slängde konventionerna åt fanders och vips kom lösningen. Vi sover förstås i vardagsrummet!
Operation trippelbyte sattes igång. Vårt sovrum flyttades till vardagsrummet. Sofforna fick åka en trappa upp till genomgångsrummet och så även mannens kontor som huserat i sovrummet. Sonen fick ett helt stort rum med egen dörr och högt i tak och är nu nöjdare än nöjd.
Sängen i vardagsrummet samsas med middagsbord och syrum. Allt i en enda röra men det blev faktiskt bättre än förväntat. Rullgardiner och täckande gardiner var nu tvunget att sättas upp i de tidigare gardinlösa fönstren och ja resultatet blev iallafall färgglatt... På sikt ska jag sy lite lugnare gardiner tror jag.
Problem är till för att lösas och bästa sättet är att tänka utanför boxen som det brukar heta. Och ja jag inser att det ser helt crazy ut men det funkar. Vi sover gott där.9 kommentarer:

 1. Fint och fräscht! Jag föreställer mig att det alltid luktar nytvättat och nystruket hemma hos dig. Det ser så ut.
  Men tror du att du får ha sängen ifred nu, alla kommer att vilja slumra där. Dagbädd? Sååå mysigt!

  SvaraRadera
 2. Åh det blev ju alldeles underbart magiskt!!
  Och gardinerna tyckte jag passade alldeles utmärkt - gillade att de var lite mörkare till det annars ljusare färgglada. Blev lite som en inramning :-)

  SvaraRadera
 3. Och jag ÄLSKAR lapptäcket!!!

  SvaraRadera
 4. Som alltid... Det som skulle bli helt fel hos mig är helt rätt hos dig. Och fördelen med en sån zinkadus är att man får den där storstädningen på köpet:)

  SvaraRadera
 5. Åh, så läckert rum. Mys. P.S. Tack för din blogg. Mycke trevligt att smyga in så här mitt i natten, då lillen håller mig vaken (ammar)

  SvaraRadera
 6. Så fin o härligt att jag vill som vanligt flytta in hos er. Jag kan nog få plats i något hörn bakom soffan tror jag ;-)
  Såg en kul text angående att tänka utanför boxen: If you wanna think new, don't think outside the box, throw away that f*cking box!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej! Du hade lämnat en kommentar på tukosahelenas blogg, så jag blev nyfiken och kikade in på din. Oj vad glad man blir av att se in i ert hem! Blev som alldeles pillrig :-D

  SvaraRadera
 8. Efter ett antal år av "häng i ert vardagsrum" så har jag sett det gå igenom den ena förändringen efter den andra och du upphör aldrig att slå mig med förtjusande häpnad! Och väldigt många föräldrar har "tvingats" retirera ut i vardagsrummet med tiden. Alla foton är så livsbejakande och jag blir knasglad och sugen på att greja än mer här hemma när jag ser allt fint! Mer färg åt folket!

  SvaraRadera
 9. Vad fint! Det blev ju jättebra, så himla kul att se en sån här lösning för jag föreslog precis för min kompis som bor med tre barn+sambo i en trea att dom skulle låta grabbarna få "varsitt eget rum" i vardagsrummet och låta det som är barnrummet bli vardagsrum istället... Man blir ju lätt cementerad i vilka möbler och saker som ska få vara i vilka rum, här hemma har vi vår son som bor i hallen ovanför trappen (rätt stort fyrkantigt rum) och det funkar bra, men kommer förmodligen ändras när han blir äldre. Men just nu får vi vara nöjda och glada :)

  SvaraRadera