27 mars 2014

Hej jag heter Persilja och jag är materialist.

Jag är materialist, jag erkänner. Men inte så att jag är köpgalen och vill ha en massa nya saker. Nä, jag är mer av den typen som går igång på skrot och gammalt jox. Ju äldre och skruttigare desto bättre liksom. Jag räddar saker. Jag blir glad av mina skruttsaker.  Och då är man väl materialist?
Om det är sunt eller inte överlåter jag till var och en att tänka. Själv mår jag bra av att vila ögonen på min handtäljda kratta som saknar taggar, gamla slöjdalster som ingen annan velat ha, enbenta små djur och den gamla dörren som lämnats åt sitt öde att regna och ruttna sönder är min allra finaste skatt just nu. Jag heter Persilja och jag är materialist.


11 kommentarer:

 1. Vackert! Jag hittade en dörr inbyggd i väggen när vi rev för renovering hemma. Den ska få bli en bra bänk ute på altanen i sommar. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh såånt är så spännande. Vill riva i våra väggar också, har sett en gammal handmålad tapet under alla lager (genom ett ventilhål) men min man är lite skeptisk. Måste låta honom mogna ifatt. ;)

   Radera
 2. Shake hands my friend :) Jag har en sådan där dörr som cirkulerar omkring här hemma, i lång väntan på att bli mer än en dörr. Finns tusan så mycket att göra med den, den mognar...
  Krattan är jättevacker, vilken historia den bär på! Och även jag är svag för porslinssaker som är krusidulliga, det är något jag tagit upp från min flicketid, varför inte liksom. Materialist kan man få vara när det ändå handlar om återbruk... Kram!

  SvaraRadera
 3. P.s. Dörren stod lutad mot ett träd nere vid Mälarkanten där vi bor, vad annat kan man göra mer än att bära hem den, va va va? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns INGET annat. (Även om min dörr kanske var lite stöld då den hängde inne i ett ödehusförråd där taket rasat in... men jag ser det mer som en räddningsaktion...

   Radera
  2. Helt klart ett hjältedåd, rädda dörr från ensamhet i öde förråd!!

   Radera
 4. Åh jag måste få upp mina Fridatavlor (jaja planscher då...) igen... de plockades ner under den senaste rumsrokaden :-)
  Underbar dörr!!

  SvaraRadera
 5. Jag som jobbar inom vården måste väl vara journalist? Även jag är materialist, är kär i trä så mycket att det rentav är farligt. Hittade en hemmagjord värmeljuslykta helt i masurbjörk på loppis som jag inte kunde stå emot. Helst skulle jag vilja bo under himlen i en skog, förutsatt att vädret vore som i sagor.

  SvaraRadera
 6. Jätteviktigt för mej att ha vackra saker runt mej, helst en hel del med färg och fina mönster. Dina bilder inspirerar som vanligt När det gäller små porslinsfigurer har jag länge stått emot men bara sen i somras har fyra små porslinsrådjur fått följa med hem från loppis och jag är väl egentligen ungefär 40 år för gammal för bambi men nu bryr jag inte längre så mycket om vad andra tycker om mina grejer :-)

  SvaraRadera
 7. Hej Persilja! Jag heter Malin och jag vill rädda alla gamla skrutt-hus!

  SvaraRadera
 8. Morgana: Mina planscher fyndades för en tjuga, en hel mapp!!!!!!! LYCKA!
  JonasA: Det låter som att du skulle behöva bygga dej en skogskoja! Eller ta in en natt på treehotel! :)
  Chrtistin: Äh ingen åldersgräns på bambi och annat! :)
  MALIN: Det gör du rätt i!

  SvaraRadera