25 apr. 2013

Framtidshopp!

Jag är så glad för den här killen!
Han kommer att ändra på könsrollsstereotyperna som annars troligen skulle tagit mycket längre tid att ändra på. Han är så medveten om vad han gör och verkar så otroligt vettig. Se programmen om honom! De är jättebra!  Visst får han utstå en massa skitsnack och oförstående och fördomsfullhet. Men han bryr sig inte. Han vet vem han är och han kör sin grej. Och tack vare det har han redan börjat krafsa sönder den där blanka hinnan som hållit könsrollsreglerna på mattan och hindrat dem från att sticka upp ovanför ytan.
När Molly var och såg honom i lördags såg hon flera små pojkar som hade försökt efterapa hans stil. Tänk vad en idol kan göra!
Tack vare honom kanske det blir mer okej att få tycka om vad man vill och inte begränsas av könsramar som samhället hittat på. Jag tror att Yohio har sprängt en vall.

5 kommentarer:

 1. Yohio er en helt her i huset også!! Sønnen på 12 og jeg satt og så programmet i går kveld, og det er et flott utgangspunkt for å snakke med ham om kjønnsroller og forventninger og det å være anderledes. Supert!! (Det er ikke alltid så lett å finne en vei inn i sånne samtaler, synes jeg.)

  Forresten er jeg ganske lettet over at du har flyttet gra spam-spøkelsene på family-living. Det var ikke så motivernde å kommentere midt i det kaoset...

  GRATTIS MED NY BLOGG!!!!

  Klem

  Ellen

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är han fantastisk som förebild. Min sexåring sa storögt "Mammah! Killar kan ha smink!? Och killar kan ha klänning! Det har Yohio!"
  Nu är det ju lite beklämmande om han inte trott det innan, men kan vi bara hitta en fin förebild för barn och tonåringar så är det en bra början. Dessutom är han klok som en bok! Och kommer från Sundsvall, bara det! ;-)

  SvaraRadera
 3. ELLEN; VAd roligt att han slår igenom i Norge också! :) Och ja det var verkligen ett kaos där bland all spam!
  AGATA: Ja visst är det beklämmande men så är det ju bara och nu kanske Yohio kan förändra mer än vi anar! Hoppas det iallafal!!!

  SvaraRadera
 4. Han verkar mogen och klok Yohio, och att röra om lite bland alla fördomar som han gjort skadar inte. Hoppas ringarna på vattnet blir många.

  SvaraRadera
 5. CHRISTIN: Ja det hoppas vi! :)

  SvaraRadera